Den nye ferielov - Ferietillægget beregnes og udbetales anderledes end vanligt

Det er første år med den nye ferielov, og som følge deraf sker beregningen og udbetalingen af ferietillægget anderledes end – skal vi kalde det – vanligt.

Lønmodtagere, der har ret til ferie med løn, har også ret til et såkaldt ferietillæg. Et ferietillæg skal minimum være på 1 pct. af den ferieberettigede løn. I flere tilfælde, i både privat og offentligt regi, er procentsatsen højere. Den del af ferietillægget, som overstiger 1 pct. kaldes forhøjet ferietillæg.

 

Regler for ferietillæg optjent i 2020

Ferietillæg op til 1 pct. er en del af de indefrosne feriepenge og udbetales ikke. Det gælder for perioden 1. januar til 31. august 2020

Det forhøjede ferietillæg bliver udbetalt, når arbejdsgiveren beslutter det. Her taler vi stadig om perioden 1. januar til 31. august 2020.

 

Ny ferielov – nye regler

Den nye ferielov trådte i kraft 1. september 2020, hvilket betyder, at der for ferietillæg og forhøjet ferietillæg optjent efter 1. september 2020 gælder andre regler.

 

I det private erhvervsliv gælder at:

  • Ferietillægget udbetales når medarbejderen holder ferie. Arbejdsgiver opgør således løbende de optjente ferietillæg og udbetaler den andel, der svarer til de enkelte medarbejderes planlagte ferie.

    eller

  • Ferietillægget udbetales fast over to omgange. Den første del bliver udbetalt sammen med lønnen for maj måned. Det gælder udbetalingen af ferietillægget for perioden 1. september 2020 til 31. maj 2021. Den resterende del dækker perioden 1. juni 2021 til 31. august 2021 – den skal udbetales sammen med lønnen for august 2021.

For stat, kommuner og regioner gælder andre regler.

 

ferielov to metoder

Book et møde

Sådan starter vores nye samarbejde

  1. Du sender en email til info@danskrevision.dk, ringer til 59434800 eller udfylder kontaktformularen til højre
  2. Vi kontakter dig hurtigst muligt, gerne inden for 24 timer, for en mødeaftale
  3. Vi sætter kaffen over til en times gratis gennemgang af din virksomheds forhold – og en snak om perspektiverne i et samarbejde
  4. Vi udfærdiger et tilbud ud fra de oplysninger, vi har noteret
  5. Du modtager tilbudet og svarer
  6. Først hér starter vores samarbejde for alvor. Vi glæder os!